Piektdiena, 2024-04-19, 11:40 PM
Sveicināti Guest

NEFORMALS

Gotu sakums - Forum

[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forum » Ghot » Goti » Gotu sakums
Gotu sakums
NekritoDatums: Svētdiena, 2009-01-18, 6:23 PM | Ziņojums # 1
Death Dealer
Grupa: Administrators
Ziņojumu skaits: 90
Reputācija: 0
Statuss: Offline
Gotiskās subkultūras pirmsākumi - Par gotikas sākumu tiek uzskatīts 1979. gads, kad „Bauhaus” izlaiž dziesmu „Bela Lugosi’s Dead”. Sākumā grupa iecerēja, ka dziesma būs zobgalīga, bet daudzi jauni fani saklausīja tajā mistisku, un pārdabiskā skaņa iedvesmoja uz daudzsološās gotiskās subkultūras radīšanu. Pirmā gotu paaudze parādījās Lielbritānijā 70-to gadu beigās un 80-to gadu sākumā kā panku kustības atvase. Panku mūzika jau ieelpoja savu pēdējo elpas vilcienu un šī drūmā nepastāvība pamudināja jaunu kustību. Grupas kā „The Damned”, „Bauhaus”, „Siouxsie” un „Banshees” raksturo pirmo paaudzi. Vēlāk šīs grupas sauca par gotiskām, bet tajā brīdī tās neuzskatīja sevi par tādām. Ir daudz strīdu par nenoteiktību, kas radījis terminu „gotisks” un kā tas ticis piesaistīts šai tumšajai mūzikai.
80-to gadu sākumā gotiskā kustība plauka ar grupām kā „Sisters Of Mercy”, bet 80-to gadu beigās kustība samazinājās. 90-to gadu sākumā parādījās jauna, otra paaudze ar jaunām gotiskām grupām, lai atdzīvinātu skatuvi. Viņi kļuva ievērojami, jo bija pirmie, kas sauca sevi par gotiskiem. Piemēri: „The Shroud”, „Rosetta Stone” un „London After Midnight”. Tas bija tas periods, kad ASV gotiskā kustība nozīmīgi pieauga, un gotika tika atzīta par atsevišķu subkultūru. Cauri šim periodam gotiskā mūzika un kultūra izauga un sadalījās atšķirīgās nozarēs, mainot robežas tam, ko agrāk bija pieņemts uzskatīt par gotisku.
90-to gadu beigās parādījās īpatnēja trešā paaudze, izveidojot nākotnes progresu gotiskajā kustībā. Trešajā paaudzē notiek ļoti strauja gotikas attīstība, un jau ļoti daudz cilvēku attiecina sevi kā gotiskus. Daudzi no tiem uzzināja par gotisko subkultūru dēļ tās plašās komerciālās pieejamības. Milzīgā (Marilyn Manson) popularitāte lika īpaši izcelt gotisko subkultūru. Daudzi goti grib atšķirt sevi no pārējās jaunatnes. Dedzīgi Merlina Mensona pielūdzēji ģērbjas un uzvedās kā viņš. Šādus jauniešus mēdz saukt par „spokainajiem jauniešiem” (spooky kids).
Pirmā un otrā gotu paaudze skatās aizdomīgi uz jauno paaudzi, apšaubot to īstenumu un nepatikšanu pakļauties sabiedrībai. Jaunā gotu paaudze tagad nav tāda, kāda tā bija pieņemta viņu „vecajiem”, bet laiks var pierādīt pretējo. Būtu grūti pareģot, kas nākotnē būs ar gotisko kustību. Pēc 20 gadiem tā turpina mainīties, augt (gotikas paveidu skaits jau ir sasniedzis 140(!)), pārveidoties un pielāgoties, padarot to par vienu no visstiprākajām subkultūrām, kādas tikai ir pastāvējušas.
Kāds sakars mūsdienu gotu subkultūrai ar viduslaiku kultūru?
Misticisms, viduslaikos .gotu interese par neikdienišķo, tumšo, maģisko, pārdabisko, tāpat kā viduslaikos.

No sevis Latviaj ari sastopami Goti bet viņi ir laikam vismazak atistitaka subkultura Latvija!!! Protams ļoti daudz steriotipi ir ap un par Gotiem, pirmajs no tiem ir ka goti ir pašnavnieki un Satanisti, nu protams ta nau tiesa wink

 
NekritoDatums: Svētdiena, 2009-01-18, 9:38 PM | Ziņojums # 2
Death Dealer
Grupa: Administrators
Ziņojumu skaits: 90
Reputācija: 0
Statuss: Offline
Vissi kas grib ķļut pa gotiem, gribu pateikt uzreiz goti nau tikaj muzikas, un gerbšanas stila subkultura
Gotam stihija ir nakts viņš redz skaistumu nakti un nave!!! Bet tas nenozime ka viņš izdara to navi viņš skatas uz navi un redz tur skaistumu Ka ari Gots nau Satanists, viņš redz skaistumu gotiska arhetektura, nakti, un nave. Bet tas nenozime ka gotam japieveršas satanistu kulta vaj tam lidziga forma !!! wink
 
Forum » Ghot » Goti » Gotu sakums
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Ieejas forma
Vietnes draugi
Mūsu aptauja
Pie kads subkulturas jus piedarat?
Atbilžu kopskaits: 161
Copyright MyCorp © 2024 | Vietnes darbību nodrošina uCoz sistēma